Leuke dingen om te doen in Sneek en omgeving

Onze gasten kunnen van alle faciliteiten gebruikmaken van RCN Vakantiepark De Potten, gelegen in de nabijheid van et villapark. Bijvoorbeeld: het huren van een zeil- of motorboot (Valk, sloep), kano’s, fietsen en gebruik van tennisbanen. Er is ook een minigofbaan, een vollleybal- en basketbalveld en er zijn trampolines en skelters. RCN organiseert een zeilschool voor jeugd op het meer De Grote Potten en in schoolvakanties is er een kinderprogramma met sportieve en gezellige activiteiten voor jeugd.

In watersportstad Sneek (20 min. fietsen) is er op sportief en cultureel gebied van alles te doen. Zo kunt u gezellig winkelen in Sneek. Naast de grote winkelketens zijn er originele boutiques, goede restaurants, terrassen, CineSneek, Theater, Poppodium Het Bolwerk, de beroemde Waterpoort, muziekevenementen, en andere bezienswaardigheden. De prachtige stadjes zoals Hindeloopen, Stavoren en Workum aan de voormalige Zuiderzee (nu IJsselmeer) zijn beslist een bezoek waard.

De fietsroutes van het Fietsroutenetwerk Zuidwest Friesland voeren u langs de mooiste plekken van de regio. Een rondje fietsen om het Sneekermeer is de favoriete tocht van velen (plm. 40 km)! Maar ook een rondje IJlst, Langweer en de Oudegaster Brekken zijn prachtig. Fietsroutekaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van RCN De Potten en bij de toeristeninformatie in Sneek.

Heeft u vragen, bijvoorbeeld over het huren van een boot? Wij informeren u graag.